Free Essay

Nespresso Analyse

In: Business and Management

Submitted By MichielKool
Words 1581
Pages 7
Informatie & Voorlichting

Michiel Kool
MC2B
Nespresso

2.Voorwoord
Wij hebben samen besloten om dit project van Informatie & Voorlichting te doen over de koffiegigant Nespresso. Voor dit project hebben we verschillende opdrachten uit moeten voeren. Deze opdrachten zijn te vinden in de komende pagina’s.

3.Inhoudsopgave

1. Voorblad Blz. 1. 2. Voorwoord Blz. 2. 3. Inhoudsopgave Blz. 3. 4. Hoofdstuk 1.1 Blz. 5. 5. Hoofdstuk 1.2 Blz. 10. 6. Bronvermelding Blz. 11.

4.Hoofdstuk 1.1
Zoek 3 websites over het bedrijf en product met 3 verschillende zenders, waarvan 1 duidelijke advertentie.
Per website
1. Wie is de zender en wie zijn ontvangers?
2. Welke communicatiemodaliteit betreft het?
3. Wat is de boodschap?
Website 1: www.nespresso.nl

1. Wie is de zender en wie zijn de ontvangers?
De zender is Nespresso en de ontvangers zijn de mensen die beschikken over een Nespresso koffie apparaat. En de daarvoor benodigde capsules nodig hebben. Maar de reclame is ook bedoeld om mensen te overtuigen van de kwaliteit van Nespresso. De ontvangers kunnen handig hun eigen favoriete smaak opzoeken door verschillende criteria aan te kruisen, voor het ideale kopje koffie.
2. Welke communicatiemodaliteit betreft het?
Het betreft de volgende communicatiemodaliteiten, Public Relations en Reclame. Een goed voorbeeld hiervan zijn de verschillende Nespresso-reclames op de televisie met beroemdheid ‘’George Clooney’’ ook is er een spotje waarin een andere bekende acteur te zien is. Namelijk ‘’John Malkovich’’
3. Wat is de boodschap?
De belangrijkste boodschap van Nespresso is dat de koffie een bepaald imago met zich meeneemt. Door dit te combineren met een reclame met George Clooney wordt dit nog meer versterkt. Nespresso is voor mensen die houden van een exclusief kopje koffie.

Website 2: www.espressokopen.nl

1. Wie is de zender en wie zijn de ontvangers?
De zender is www.espressokopen.nl en de ontvangers zijn net als bij www.nespresso.nl de mensen die beschikken over een Nespresso apparaat. Op deze site kun je alles vinden over de Nespresso benodigdheden. Zoals de verschillende capsules, apparaten en accessoires.

2. Welke communicatie modaliteiten betreft het?
Deze advertentie maakt gebruik van reclame, en dan wel internetreclame. Op de site wordt reclame gemaakt voor alles wat nodig is voor een heerlijk kopje koffie. Er wordt ook reclame gemaakt voor Douwe Egberts koffie.

3. Wat is de boodschap?
De boodschap is mensen overtuigen, om te kiezen voor de hoge koffie kwaliteit van de Nespresso-cups. Maar ook van de accessoires, die Nespresso heeft, zoals kopjes en capsulehouders. Voor mensen die nog geen Nespresso hebben. Kan er ook een koffie apparaat naar keuze wordt besteld.

Website 3: http://www.nespressocupsonline.nl/

1. Wie is de zender en wie is de ontvanger?
De zender is nespressocupsonline.nl en de ontvangers zijn mensen die niet de volle pond willen betalen voor hun Nespresso-cups. Het is niet duidelijk of dit de originele cups zijn, of dat het namaak-cups zijn. De cups worden aangeboden voor 60% korting.
2. Welke communicatiemodaliteiten betreft het?
Ook hier is de communicatiemodaliteit reclame, er wordt reclame gemaakt voor cups die met hoge kortingen verkocht worden. De cups worden aangeboden voor 60% korting.
3. Wat is de boodschap?
De boodschap is bedoeld voor mensen die niet de volle pond willen betalen voor de Nespresso-Cups. Wat hier tegenin gaat is dat de kwaliteit van de cups wel achteruit kan gaan. De prijs van de echte cups bedragen €0.40, op deze site worden de cups echter aangeboden met 60 tot 80 % korting. Er bestaat dus een kans dat de cups namaak zijn. Dit kan ten koste gaan van de kwaliteit van de koffie.

5.Hoofdstuk 1.2
1. Wat is/was het oorspronkelijke medium?
Het voornaamste medium was het internet, dit werd veel gebruikt als verkoopkanaal. Later is het medium de Televisie reclame geworden met ‘’George Clooney’’. Nespresso was zelfs 10 jaar eerder begonnen met tv-reclame dan Senseo. Later heeft Senseo dit wel ingehaald met reclames over de koffie-pads. Tot de dag van vandaag zijn de Nespresso reclames nog steeds vaak op de televisie.

2. Benoem:
a. Zakelijke Aspecten (feiten)
b. Relationeel
c. Expressie (bv Kleurgebruik, uitstraling)
d. Appellerend (invloed)

a. - De Nespresso-Cups bevatten de beste koffie van de wereld, elke capsule heeft zijn eigen kleur, hierdoor kun je kiezen voor je eigen favoriete Nespresso.
- Hieronder ga ik de productiemethode beschrijven.
De bessen met de bonen worden geplukt, gewassen, gesorteerd, ontpulpt, nog een keer gewassen en in de zon gedroogd. De bonen worden in balen van 60 kg verkocht en daarna getransporteerd. Afhankelijk van de gewenste melange of kwaliteit worden verschillende soorten koffiebonen met elkaar gemengd. De bonen worden geroosterd, waarbij de duur en temperatuur invloed hebben op de sterkte en smaak van de koffie. De koffiebonen worden daarna vermalen, waarbij de fijnheid van de maling invloed heeft op de snelheid waarmee water door het koffiepulver stroomt; hoe langzamer hoe sterker en bitterder de koffie is. Vanaf dit deelproces wordt gewerkt met een stikstofatmosfeer, omdat zuurstof een slechte invloed op de kwaliteit heeft. De gemalen koffie wordt zonder zuurstof (met enkel stikstof) verpakt, in een aluminium capsule voor een lange houdbaarheid.
- Nespresso is een initiatief van Nestlé
- Keuze uit 16 verschillende Capsules met elk hun eigen smaak en identiteit.

b. Relationeel gezien heeft Nespresso een samenwerking met verschillende bedrijven die koffieapparaten verkopen, onder andere zijn: DeLonghi, Jura, Magimix, Krups, Miele en Siemens. Nespresso heeft een eigen kwaliteitsprogramma in samenwerking met Rainforrest Alliance.

c. Als huisstijl kleur heeft Nespresso gebruik gemaakt van bruin achtergrond en witte letters. De capsules hebben allemaal hun eigen kleur. De zwarte en donkergrijze capsules zijn het sterkst. Nespresso heeft een luxe uitstraling. Dit wordt versterkt door de tv-reclames, waar ‘’George Clooney’’ in speelt. Ook de cafés van Nespresso zien er chique en netjes uit.

d. Nespresso heeft vooral invloed op mensen die wat meer geld te besteden hebben, of in ieder geval meer geld willen uitgeven voor een lekker kopje koffie. Dit zie je terug aan de prijskaartjes van een capsule en de machines. Mensen die wat minder geld over hebben voor een kopje koffie hebben ze minder invloed op, deze doelgroep zal sneller kiezen voor een Senseo-apparaat.

3. Wat is het doel van de advertentie? (bv bekendheid, imago en omzet?)
Het doel van de advertentie is om mensen die geen Nespresso koffie drinken te overtuigen van de heerlijke smaak van de koffie van Nespresso. Dit argument wordt versterkt door de slagzin van het bedrijf: ‘’Nespresso.. What Else?’’ Nespresso is in de loop der jaren steeds bekender geworden mede dankzij de reclames met George Clooney en andere beroemdheden in een hoofdrol. Hierdoor is het een grote concurrent van Phillips, die bekend zijn van de Senseo koffie. Het imago wordt versterkt door George Clooney, mensen kijken tegen hem op en vinden hem ook een leuke man om te zien. Mensen hebben denk ik de volgende associatie met Nespresso het is koffie voor de mensen die een luxe kopje koffie willen hebben. Ook hebben de klanten van Nespresso goede ervaringen met de koffie, en wat er allemaal omheen gebeurd. Qua leveringen via Post NL enz. enz.

4. Bevat de advertentie overbodige informatie en waarom (niet)
- De advertentie bevat geen overbodige informatie. Dit geeft een overzichtelijke indruk, zodat iedereen die de site bezoekt kan vinden wat ze daadwerkelijk nodig hebben. Ieder onderdeel is verdeeld onder een apart kopje in de advertentie. De klanten kunnen ook hun eigen favoriete koffie smaak kiezen, doormiddel van een makkelijke keuzeschijf. Hiermee kun je de intensiteit en de smaak van de koffie selecteren.

5. A. Noem 2 mogelijke oorzaken van interne ruis bij internet-communicatie
- De internet verbinding, het kan zijn dat de internet verbinding niet goed is en dat de boodschap niet goed overkomt tot de ontvanger. Dit kan als gevolg hebben dat klanten geen bestellingen kunnen plaatsen, of even op de site kunnen kijken.
- Ook kan het zijn dat er binnen het bedrijf sprake is van overbelasting, dat er teveel orders zijn geplaatst waardoor het langer kan duren het product te verzenden.

5. B. Noem 2 mogelijke oorzaken van externe ruis bij Internet-communicatie. Er kan bij Nespresso op de volgende 2 manieren sprake zijn van externe ruis:
- De stroom kan uitvallen. Waardoor het hele systeem van Nespresso plat ligt, en er geen opdrachten binnen kunnen komen.
- Tijdens de levering van de capsules die je kunt bestellen bij Nespresso, kan het zijn dat de levering op één of andere manier beschadigd is of dat het een lange tijd duurt voordat de capsules geleverd worden bij de klant.

6. A. Noem 2 punten die je goed vindt aan de advertentie en waarom.
- Wat ik goed vind aan de advertentie is: Je krijgt bij elke capsule die je aanklikt de juiste informatie over de smaak van de cups en de oorsprong van de koffiebonen.
- Een ander goed punt is: Je kunt over bijna alles informatie vinden. Mocht je een Nespresso-apparaat willen kopen dan vind je op de site, de voor en nadelen van een apparaat. Hiermee kun je dus jouw eigen ideale apparaat vinden.
6. B. Noem 2 punten die je slecht vindt aan de advertentie en waarom.
- Het is niet echt overzichtelijk, de capsules staan allemaal door elkaar op de pagina. Je kunt niet zoals bij de originele Nespresso site. Een selectie per smaak en sterkte maken.
- Een ander slecht punt aan de advertentie is: De prijs, ik vind de prijs van een Nespresso-Cup erg duur, dit is voor mij een slecht punt.

6.Bronvermelding

www.nespresso.nl www.espressokopen.nl www.nespressocupsonline.nl…...

Similar Documents

Premium Essay

Nespresso Mkt

...Todos los servicios del Club Nespresso unidos. Le invitamos a vivir intensamente el mundo único de Nespresso en nuestras Boutiques, símbolo de modernidad y estilo. • El arquitecto francés Francis Krempp ha creado un diseño único que combina el Art Déco con las formas y los materiales más contemporáneos. • Se trata de una mezcla ecléctica de materiales que fusiona la calidez de la madera, la suntuosidad de la piel, el vanguardismo del metal y la pureza del cristal. • Presenta dos formas geométricas complementarias: el cuadrado simboliza los valores de la marca, es decir, la perfección, el placer, el esteticismo y la sencillez; mientras que el círculo evoca la taza de café, el espíritu de descubrir cosas nuevas, la degustación y los sentidos. Una experiencia de compra que satisface plenamente todos sus deseos. • Descubra todos los productos de Nespresso: los Grands Crus de primera calidad, las variedades Limited Edition, las máquinas y los accesorios para el mantenimiento de la máquina y para hacer posible una gran experiencia cafetera. El salón Carpe Diem ofrece un sentido de eternidad. • Es una zona cálida, confortable y acogedora; un lugar en el que puede relajarse de verdad y experimentar el placer que le proporcionan nuestros excelentes Grands Crus. Los especialistas en café están a su disposición para revelarle los misterios de nuestro excepcional café. • Nuestros especialistas están encantados de poderle aconsejar personalmente, ofrecerle su......

Words: 2712 - Pages: 11

Free Essay

Analyse

...Plan Introduction Première partie : Diagnostic stratégique externe Chapitre1 : L’analyse de l’environnement : PESTEL Chapitre 2 : L’analyse de la demande et de l’offre Chapitre 3 : Les forces concurrentielles de M.PORTER Chapitre 4 : Les groupes stratégiques de M.PORTER Chapitre 5 : Les facteurs clés de succès Deuxième partie : Diagnostic stratégique interne Chapitre1 : La chaîne de valeur et l’avantage concurrentiel Chapitre 2 : Analyse des ressources et des compétences Chapitre 3 : Analyse de la position concurrentielle Conclusion Bibliographie Introduction: Etape cruciale de la prise de décision stratégique, le diagnostic stratégique nous renseigne sur les orientations stratégiques possibles de l’entreprise. Il permet de dégager d’une part les points forts et les points faibles de l’entreprise, et d’autre part les opportunités et les menaces de l’environnement. Cependant, afin que les résultats du diagnostic stratégique soient pertinents, il est indispensable de déterminer le niveau d’analyse adéquat : un niveau trop général donnerait des résultats et des orientations erronés ; un niveau trop détaillé rendrait le diagnostic quasi impossible à réaliser. L’étape qui va donc introduire au diagnostic stratégique aura pour objectif de déterminer ce niveau d’analyse adéquat. Cette étape est la...

Words: 4553 - Pages: 19

Free Essay

Nespresso

...fundamentele principes zoals: het besteden van aandacht aan consumentenbehoeften, investeren in onderzoek, vernieuwen en hernieuwen van het productgamma met behoud van evenwicht in de productlijnen. Nespresso is een van de vele dochterbedrijven van Nestlé, behorend tot de Nestlé Group. Nespresso voorziet de consument van koffie en koffiemachines. Het verhaal begint bij het oprichten van het hoofdkantoor in 1968 in Zwitserland, Lausanne, waar zich nu ook de twee belangrijkste fabrieken bevinden. Het Nestlé Nespresso bedrijf is een autonoom globaal gemanaged bedrijf dat behoort tot de Nestlé Group. Het is actief in bijna 60 landen met meer dan 83000 werknemers. Het bedrijf is actief in de koffiesector. Naast het produceren van de koffie zelf, staan ze ook in voor het leveren van de eindproducten. Waaronder de koffiecapsules, koffiemachines en zelfs koffietassen. De idee achter Nespresso is de consument meer bieden dan zomaar een goed kopje koffie. Door het hele productieplan op te volgen van boon tot koffie, van koffie tot capsule, en van capsule tot bijhorende machine creëert Nespresso superieure waarde voor de consument. Niet alleen het productieplan staat centraal maar deze superieure waarde wordt nog eens doorgetrokken naar de unieke distributie van de Nespresso-boutiques. Tot nu toe zijn er al 300 boutiques wereldwijd. ....

Words: 364 - Pages: 2

Premium Essay

Nespresso

...Practice: The Nespresso Example In early 1988, Mr. Jean-Paul Gaillard had just taken over the Nespresso subsidiary which, despite selling one of Nestle’s most innovative new products, was facing serious financial problems. He therefore had to decide how to rejuvenate the subsidiary’s financial fortunes by developing a new strategy. The Nespresso product was a system, which allowed the consumer to produce a fresh cup of espresso coffee at home. Though simple in appearance and use, it took Nestle more than ten years to develop it. The system consisted of two parts: a coffee capsule and a machine. The coffee capsule was hermetically sealed in aluminum and contained 5g of roast and ground coffee. The machine consisted of four parts-a handle, a water container, a pump and an electrical heating system. These four parts were cast into a body and formed the machine. The use of the Nespresso system was straightforward. The coffee capsule was placed in the handle which was then inserted into the machine. The act of inserting the handle into the machine pierced the coffee capsule at the top. At the press of a button, pressurized, streamed water was passed through the capsule. The result was a creamy, foamy and high-quality cup of espresso coffee, The new product was introduced in 1986. The original strategy adopted by Nestle was to set up a joint venture with a Swiss-based distributor called Sobal to sell the new product. This joint venture (named......

Words: 595 - Pages: 3

Premium Essay

Nespresso

...Nespresso Table of contents I) Introduction a. Company b. Product II) STEP Analysis a. Socio-cultural b. Technological c. Economic/competitive d. Political III) Segmentation Strategies a. Geodemographic segmentation b. Psychographic segmentation c. Behaviour segmentation d. Segmentation analysis IV) Recommendations V) Sources I) Introduction Nespresso belongs to the Nestle Group but Nespresso is also its own company and product at the same time. So I will introduce Nestle briefly and will focus the report on Nespresso as an individual company/product. a. Company Nestle was built in 1866 by Henri Nestle, a pharmacist who developed baby food for babies who did not get their mother’s milk. Nestle doubled its size during World War I. In the 1920s, Nestle expanded its range of products like chocolate that became its second activity after milk. Nestle profits dropped down during due to effects of World War II. In 1947, Nestle had a dynamic phase with acquired companies like Findus and L’Oreal. In the 1990s, Nestle continued acquiring companies like San Pellegrino and others. Today, Nestle is one of the most important groups for food sales. (Nestle UK) b. Product Nespresso SA is part of the Nestle Group, it was founded in 1986. The Nespresso system is an espresso machine using pre-measured capsules. It was introduced in Japan (1987), France & USA (1991), Benelux &...

Words: 2255 - Pages: 10

Premium Essay

Nespresso

... The Nespresso story began over 27 years ago with a simple but revolutionary idea: enable anyone to create the perfect cup of espresso coffee just like skilled baristas, but in your little environment.   The Nespresso concept has redefined and revolutionised the way millions of people enjoy their espresso coffee today. It has shaped the global coffee culture. Thanks to continuous innovations and highest quality, Nespresso has evolved from being the pioneer and trendsetter for portioned coffee into a worldwide reference. Let’s go back to the start of this amazing journey! In 1986, Nestlé Group founded the company Nespresso SA. It was inspired by Luiggi Bezzera’s original espresso coffee concept. It developed a revolutionary system of portioned, encapsulated coffee and dedicated machines that interact to deliver what was expected to be a perfect coffee. But only four initial coffee varieties included Capriccio, Cosi, Decaffeinato and Bolero (now known as Volluto) were offered. And the first two machines offered (the C100 and C1100) are designed to resemble mini espresso machines that people were used to seeing and enjoying at cafés and restaurants. In 1989, Nespresso first tested the Nespresso system in the Swiss household market with Turmix as machine partner. . In 1991, Nespresso SA takes a huge turning point deciding to produce their own machines exclusively with Eugster, which becomes their exclusive producer. Within the same year, Nespresso enters the......

Words: 923 - Pages: 4

Free Essay

Nespresso

...May 3, 2012 12:55 pm Nestlé to open third Nespresso factory By Haig Simonian in Zurich Nespresso, the fast-growing premium coffee brand owned by Switzerland’s Nestlé, on Thursday brushed off fears of rising competition for high-margin capsules with plans for a third factory to boost output to meet surging global demand. Nespresso, whose sales grew by about 20 per cent to SFr3.5bn last year, said it would invest SFr300m on a new plant in Romont in the Swiss canton of Freiburg. The factory will be similar to the second Nespresso plant at Avenches, built and then swiftly extended to relieve pressure on Nespresso’s original production site. “Some 25 years after creating the portioned coffee segment, the third Nespresso production centre will provide the capacity needed to sustain growth in Europe and develop our brand globally.” said Patrice Bula, Nespresso chairman. The new plant, to cost SFr300m and create more than 400 jobs, is expected to start production in the first half of 2015. Nestlé does not reveal financial data for Nespresso, other than a rounded annual sales figure. Analysts believe the business, which effectively created a new market segment around the world, is extremely profitable, with margins of more than 25 per cent. Nespresso’s success, boosted by clever advertising featuring US actor George Clooney, has however prompted growing competition, most recently form Starbucks. The US coffee group last November launched a single cup coffee system,......

Words: 322 - Pages: 2

Premium Essay

Case Nespresso

...Nestle - Nespresso Marketing Strategic About Nestle Nestle is a Swiss multinational food and beverage company headquartered in Vevey, Swiss. Nestle’s products include baby food, bottled water, breakfast cereals, coffee and tea, confectionery, dairy products, ice cream, frozen food, pet foods, and snacks. 29 of Nestle’s brands have annual sales of over 1 billion Swiss francs including Nespresso, Nescafe, Kit Kat, Smarties, Nesquik, Stouffer’s, Vittel and Maggi. Nestle has 447 factories operates in 194 countries and employs around 333,000 people. Nestle was formed in 1905 by the merger of the Anglo-Swiss Milk Company, established in 1866 by brothers George Page and Charles Page, and Farine Lactee Henri Nestle, founded in 1866 by Henri Nestle. Nestle Coffee Industry In 1985, Nestle’s coffee division was in a comfortable position regarding the overall coffee market. Long time leaders, Nestle was present and leading the mass coffee market since 1938 when it first launched it soluble coffee brand, Nescafe. Other players, such as Phillip Morris and Sara Lee, were also big multinational brands that somehow threatened Nestle leadership but that through the last two decades have not been able to achieve a threatening and sustainable growth. Early in 1980s, coffee market was losing some of its attractiveness due to the stagnation of coffee consumption. Soft drinks and fruit juices were gaining market space to coffee products and growth was being achieved through price increases...

Words: 2671 - Pages: 11

Free Essay

Nespresso Case

...EXECUTIVE INTERVIEW Changing the Strategy at Nespresso: An Interview with Former CEO Jean-Paul Gaillard CONSTANTINOS MARKIDES, London Business School DANIEL OYON, University of Lausanne Background to the Interview Nespresso represents one of the most innovative ´ new products developed by the Swiss giant, Nestle. The product is basically a system that allows the consumer to produce a fresh cup of espresso coffee at home. Though simple in appearance and use, it took Nestle more than 10 years to develop it. ´ The system consists of two parts: a coffee capsule and a machine. The coffee capsule is hermetically sealed in aluminum and contains 5 g of roast and ground coffee. The machine consists of four parts — a handle, a water container, a pump and an electrical heating system. These four parts are cast into a body and form the machine. The use of the Nespresso system is straightforward. The coffee capsule is placed in the handle which is then inserted into the machine. The act of inserting the handle into the machine pierces the coffee capsule at the top. At the press of a button, pressurized, steamed water is passed through the capsule. The result is a creamy, foamy and high-quality cup of espresso coffee. The new product was introduced in 1986. The orig´ inal strategy adopted by Nestle was to set up a joint venture with a Swiss-based distributor called Sobal to sell the new product. This joint venture (named Sobal-Nespresso) was supposed to purchase the 296 machines......

Words: 3955 - Pages: 16

Premium Essay

Analyse

...it tells a story in just one main plot. Often: * Exposition (eksponering, udstilling, redegørelse) * Complication * Crisis * Sad/happy/open/surprising ending.A short story is often restricted (begrænset) to one setting only; fixed place and time and narrow (snæver, smal) social surroundings. There is a limited set of characters in a short story. A decisive (afgørende) situation beyond a character’s control occurs (forekommer, opstår) and the story starts. A short story only discusses a selected part of life. It mostly shows a decisive moment in life, which can entail (medfører) a fatal blow (skæbnesvangert) | To analyse fiction is to open the text by examining its various components (forskellige bestanddele). A good analysis will cover all the following points. * However, all the points will not be equally important in all analyses. Always base your analysis on what is actually said in the text. Analysing of fiction Description: | * Who is the author? * What expectations do the title and the literary genre raise? * Is the text: * Realistic * Naturalistic * Impressionistic * Expressionistic * Fantastical * What literary period it is? * Is the text easy or hard to read? | Narrative technique. Point of view: | Through whose eyes do we see what is going on in the text? * 1st person narrative: The reader is addressed by an “I” who can only relate what he sees, feels, knows and thinks. Is the narrator reliable? * The...

Words: 1257 - Pages: 6

Premium Essay

Nespresso Swot

...Executive Summary INDEX NESPRESSO COMPANY INTRODUCTION Internal and External Analyses Introduction of the model The methodogy used to analyse Nespresso Business Model is ‘Business Model Generation’ by Osterwater and Pigneur 2009. The methodology uses a model named Canvas, which divides the business model into 9 segments. The concept is simple, relevant, and understandable to analyse a company. This concept has been applied and tested around the world and is already used in organizations such as IBM, Ericsson and Deloitte. The nine basic building blocks are shown in the logic of how a company intends to make money. The nine blocks cover the four main areas of a business: customers, offer, infrastructure, and financial viability. The business model environment of the company is analyzed in the external analyses using a mythology designed by Osterwater eg. The four main area of the environment are; Industry forces, key trends, market forces and macroeconomical forces. External analyses In this section the external environment influences on a company such as Nespresso are analysed into a treat or an opportunity depending on the implication on the E-business strategy of Nespresso. 1.Market forces 1.1.Global coffee consumption is growing World consumption has been growing at an average of 2.5% annually since 2000. This development indicates an opportunity for Nespresso as consumers will purchase more coffee. 1.2.Sustainability in the......

Words: 1683 - Pages: 7

Free Essay

Nespresso

...marque Nespresso  A. Descriptif de la marque Nespresso est une marque de Nestlé, groupe suisse, leader mondial de l’agro-alimentaire. Créé en1989, Nespresso redonne au café une image de luxe, de produit haut de gamme qui au delà de sa valeur d’usage, procure un moment précieux, de plaisir et de détente. La signature résume, à elle seule, l’originalité et la force de cette marque dont toute la stratégie marketing consiste à nous faire oublier le produit pour nous proposer un art de vivre et de consommer autrement. B. Analyse stratégique du marketing : Le marché du café est segmenté en deux grandes parties : le moulu et le soluble. Voici un schéma qui représente la segmentation du café du point de vue de l’offre et donc de la position de Nespresso et de ses principaux concurrents : Café Moulu Soluble Dosettes Filtre Home Café Tassimo Malongo Nespresso Senseo En ce qui concerne la demande, nous avons cherché à déterminer les utilisateurs du produit et par la même occasion d’établir la (les) différence(s) entre les consommateurs de Nespresso et ceux de ses concurrents. Le sexe et la zone géographique n’étant pas significatifs pour segmenter Nespresso, nous avons retenu l’âge et la CSP. Café Age CSP - 28 ans 28-49 ans CSP + 50 ans + CSP - CSP ++ Nespresso Home......

Words: 1695 - Pages: 7

Free Essay

Nespresso

...------------------------------------------------- March 01, 2012 How a brand could go ahead: Nespresso Nespresso, Swiss brand, was a separate company created in 1986 as a 100% owned Nestlé affiliate aiming to further develop, produce and market the Nespresso system. The product consisted of high quality coffee packed in aluminum capsules for exclusive use in specially designed machines. There were eight available coffee varieties. With this product, Nespresso was developed as a totally innovate system. However, the company had to face some troubling signs of market. Nespresso was on sales fields for both the machines and the capsules, but at the end of 1987 just half of the manufactured machines were sold, and without the machines further coffee capsules would not sell. Consequently to this, the machines had defects that were consuming much of the maintenance and service budgets that were covering in total by Nestlé. We can see at this point, that one of the causes of the losses of the company was the slow sales in non-traditional espresso markets like japan. Given this situation, we can identify two problems faced by the company: the first one was a problem of distance with the customer, and the second one, it seems as if the company had forgotten its primary purpose: the sale of coffee, not machines. For the first issue, Nespresso had to have thought about the customer (what he wanted) within its distribution strategy. In addition, Nespresso needs to think......

Words: 525 - Pages: 3

Premium Essay

Nespresso

...Nespresso: Porter’s five forces of the portion-coffee market Introduction Portion-coffee is defined as single cup coffee systems, offering individual portions of freshly ground coffee. Portion-coffee systems come in several coffee machines systems like, filter, automatic, pads or capsules . In this segment, Nespresso offers hermetically sealed and colored capsules containing a wide range of tastes. The portion-coffee market could be of great interest for investors, as this market grew by 44% between 2006 and 2007 (see Appendix XX) and has been growing constantly since then. In 2009, Nespresso held 20% of the espresso & filter portioned coffee machines market, and its sales grew 30% annually over the past 8 years . The portion coffee market is one of the fastest-growing segments of the coffee market. Pods represented, 20 to 40% of the value of ground coffee sales in the $17 billion European coffee market in 2010. Moreover, the portion-coffee market is expected to triple to $15 billion by 2012 . The following sections will analyze the competitive environment of portion-coffee through the five-force analysis. Conclusions are made on the global investment interest of the portion coffee market. Threat of substitutes Substitutes of portion-coffee are the following: filter coffee, instant coffee and traditional espresso. Additionally, substitutes of coffee, in general, are also other hot drinks such as tea or non-caffeine products that imitate coffee such as roasted...

Words: 294 - Pages: 2

Premium Essay

Nespresso

............................................................ 3 Business Description................................................................................ 4 Enter the World of Nespresso........................................................................... 4 Nespresso Products/ Services offering.............................................................. 4 Key strategies of Nespresso…………………..................................................... 5 Business model Framework………………........................................................ 6 Organization’s Channel Environment........................................................ 7 Government..................................................................................................... 7 Competition... …………………......................................................................... 7 Market...............................................................................................................9 Technologies....................................................................................................10 Profile of Organization’s Channel...............................................................12 Market segmentation........................................................................................12 Nespresso Channel structure........................................................................... 15 Channel Function and Flows Analysis.......................................................

Words: 5810 - Pages: 24