Free Essay

Mcdonald Marketing Al

In: Business and Management

Submitted By mageto
Words 4687
Pages 19
McDonald’s ne mijevjecarin e ri

***
Te pergjithshme
McDonald's eshte lider boteror ne industrine e ushqimit te shpejte me mbi 32,000 restorante ne 119 vende, te cilat i sherbejne mbi 60 million konsumatoreve ne dite, duke punesuar me shume se 1.7 milione njerez. Nje restorant McDonald's mund te jete ose franshize ose nje korporate me vete. Te ardhurat e korporates vijne nga qerate, tarifat e franshizes si edhe shitjet ne restorantet e kompanise. Te ardhurat e McDonald's u rriten me 27% gjate 2005-2007, ne $22.8 miliarde, dhe 9% rritje ne te ardhurat operative ne total $3.9 miliarde. Eshte nje nga emrat me te njohur ne bote i cili mban pjesen kryesuese te segmentit te restoranteve me sherbim e shpejte te tregut te ngrenies joformale. Strategjia e marketingut e McDonald’s eshte: njerez miqesore qe sherbejne produktin e duhur me cmime te perballueshme. McDonalds i prezantojne restorantet e tyre sit e pastra, te rehatshme e mikpritse dhe krijojne promocione per te nxitur grupet kyce te konsumatoreve. Ne 2006, McDonald's prezantoi marken "Forever Young" ose “Pergjithmone te rinj” duke ridezenjuar te gjithe restorantet. Ndryshimi i pare rrenjesor ndodhi ne vitin 1970. Deshira per te qene gjithmone ne nje linje me stilin/menyren e jeteses se konsumatorit te tij, beri qe McDonald’s te shpenzonte me shume para ne reklama dhe marketing se cdo marke tjeter. Ata operoje me me shume kende lodrash sesa cdo firme tjeter ne USA dhe jane nje nga shperndaresit me te medhenj te lodrave ne USA (qe ne 1996 jane prartnere me Walt Disney per shperndarjen e lodrave.)
***

1. Si po ndryshojne shijet e konsumatoreve ne industrine e fast food? Cfare impakti kane keto ndryshime tek Mc. Donald's?
Rreth 60% e amerikaneve konsiderohen si obese. Ne nje bote ku cdo gje eshte e e shpejte edhe ushqimi ben pjese ne kete kategori. Ne me pak se 3 minuta, mund te te sherbejne nje ushqim te menjehershem dhe te ngrohte ne drive through tek McDonalds. Vitet e arta te McDonalds ishin kur konsumatoret zevendesonin ushqimin e shendetshem me ushqim te lire dhe te shpejte. Por tani shijet dhe preferencat kane ndryshuar. Konsumatoret terhiqen me shume nga nje diete me e shendetshme, jo vetem ushqime me yndyre. Ushqim me te shendetshem, te pasur jo vetem me proteina dhe karbohidrate (rasti i hamburgerave dhe patateve), por me shume mish te bardhe (pule, peshk) dhe me shume perime.
Ndryshimi me i madh ne stilin e te ushqyerit ka qene kalimi nga hamburgerat, patatet dhe kola ne nje sandwich te shendetshem dhe leng portokalli. McDonalds e vuri re kete ndryshim, ndaj shtoi ne menute e veta zgjedhje mishi pule si per femijet McNugets dhe te rritur, disa lloje sallatrash, duke i kushtuar nje vemendje te vecante ushqimit te shijshem dhe te shendetshem. Kete gje e bene nepermjet nje reklamimi te fuqishem i cili konsiderohet si nje hap shume i mire nga McDonalds i cili do te nihmoje ne uljen e obezitetit dhe krijimin e trendetve te ushimit te shendetshem.
Shijet dhe preferencat e konsumatoreve jane gjithmone ne ndryshim dhe industria e fast-food-it duhe te jete ne gjendje qe ti adoptoje ato. Gjithmone ka mundesi te medha per te zhvilluar produkte te reja te cilat i vijne per shtat konsumatoreve te ndergjegjshem ndaj shendetit. Prandaj edhe ky lider i industries ben perpjekje serioze per te gjetur menyra dhe metoda me te shpejta per te zhvilluar dhe shperndare produkte te reja dhe inovative.
Diversifikimi i produkteve te orfruara, pervec hamburgerave tipike dhe prezantimi me ushqime me te lehta, kerkonte dhe plotesimin e nevojave dhe trendeve te reja per kafe cilesore. Popullariteti i kafeneve ne pergjithesi e beri McDonalds te prezantone McCaffe, duke i kombinuar restorantet me kafenen ne stilin e Starbucks.
Shume produkte te tjera jane gjithmone nen zhvillim ne kuzhinat testuese te McDonald's per tu vleresuar ne tregje te perzgjedhura nga kompania. Menuja shpeshhere pasurohet me produkte promocionale per te shtuar varietet bazuar ne periudha kohore te kufizuara. Kompania i egzaminon menute neper bote duke patur parasysh ndryshimet ne shijet e konsumatoreve, si edhe pershtatjen ndaj traditave lokale. Pervec produkteve tradicionale te McDonalds, konsumatoret mund te gjejne menu speciale te cilat ofrohen ne shtete te tjera pervec SHBA. Ne Japoni, pershembull, ofrohet hamburgeri popullor Teriyaki, ndersa ne Indi ofrohen Nuggets me perime. Gjithashtu ne vendet Myslimane, si Malajzia dhe vende te tjera te Lindjes se Mesme ka nje menu te vecante e cila quhet Hallall e cila iu eshte pershtatur zakoneve te te ushqyerit te ketyre vendeve. Sipas nje studimi konsumatoret ndiejne nje lidhje emocionale unike me kete rrjet fast-food-i, dhe thjesht ideja e ngrenies ne nje prej tyre shkakton nje ndienje gezimi ndryshe nga cdo lloj restoranti ose fast-food-i ne bote.
Njerezit gjithmone kerkojne variacion prandaj McDonalds krijojne menu te reja cdo gjashte jave. Te gjithe femijet i kane qejf lodrat prandaj McDonalds ka krijuar nje Happy Menu me nje loder te vogel brenda cdo kutie. Te moshuarit gjithmone ankoheshin sesa lire ka pas qene ushqimi dhe sesi ne kohen e tyre mund te merrje nje akullore per 40 cent, keshtu qe McDonalds krijoi akulloren 40 centeshe e cila eshte nje embelsire e mire dhe e lire.

Marketingu
McDonald’s prezantohet nga logoja e tij e njohur – Harqet e Arte
Marketingu perfshin identifikimin e nevojave dhe kerkesave te konsumatorit dhe ploetsimin e ketyre nevojave ne nje menyre me te mire sesa konkurrenca. Ne kete menyre kompania krijon konsumatoret besnike.
Marketingu Mix ( 4P-te: Produkti, Cmimi, Promocioni dhe Vendndoshja) dhe Kerkimi Marketing
Duke analizuar informacionin e detajuar mbi konsumatoret, i cili merret nga kerkimet e vazhdueshme te marketingut, Departamenti i marketingut te McDonald’s, siguron informacionin kyc per te percaktuar marketingun mix te duhur:
1) Cilat produkte priten mire
2) Cfare cimiesh jane te gatshem te paguajne konsumatoret
3) Cilat programe ne TV, gazeta apo reklama lexojne dhe shikojne konsumatoret
4) Cilat restorante vizitohen
Kerkimi i sakte eshte thelbesor ne krijimin e marketingut mix te duhur i cili do te ndihmoje ne fitimin e besnikerise se konsumatorit dhe rritjen e shitjeve. Me ndryshimin e ekonomise dhe sjelljeve sociale, ndryshojne edhe sjelljet ne blerje. McDonald’s nevojitet te identifikoje nese numri i klienteve te targetuar po rritet apo po ulet dhe nese sjellejet e tyre blerese do te ndryshojne ne te ardhmen.

Kerkimi i tregut kerkon informacion mbi vendin e kompanise ne treg:

Konkurrenca, cfare ofron konkurrenca
Ndryshimet ekonomike (psh rrtija estandartit te jeteses)
Ndryshimet ligjore (psh ne lidhje me paketimin, tani McDonals ben te ditur edhe vlerat ushqyese te produkteve, perfshire sa kalori permbajne dhe nga vijne)
Ndryshime teknologjike (psh teknika te reja ne prodhimin e ushqimit)
Ndryshimet sociale (ndryshimet e zakoneve per te ngrene jashte)

Kerkimi i tregut konsideron cdo gje qe ndikon ne vendimet mbi blerjet. Keto vendime mund te ndikohen edhe nga faktore me te gjere sesa vete produkti, psh psikologjike, te cilat jane te rendesishem, psh imazhi qe percjell nje produkt i caktuar dhe si ndiehen konsumatoret kur e blejne ate. Nepermjet marketingut, McDonald’s vendos nje pozicion dominues ne mendjet e konsumatoreve. Kjo njihet si branding. stablishes a prominent position in the minds of customers.

Plotesimi i nevojave te konsumatoreve kyc, apo audiences kryesore:

Ka nje numer te kufizuar konsumatoresh ne treg. Per te ndertuar nje biznes afat-gjate, eshte thelbesore qe ti mbash njerzit sapo ato behen konsuamtore. Konsumatoret nuk jane te njejte. Kerkimi ne treg identifikon tipe te ndryshem konsumatoresh, psh:
Nje prind me 2 femije – Viziton McDonald’s per ti qerasur femijet
Femijet- Duan ta vizitojne McDonald’s si nje vend argetues ku mund te ushqehesh
Nje konsumator biznesi – viziton McDonald’s gjate dites sepse sherbimi eshte i shpejte, ushqimi ka shije te shkelqyer dhe mund te ushqehen ne makine pa ju prishur axhenden e punes.
Adoleshentet – terhiqen nga menute e lira te cilat jane te perballueshme, si edhe nga aksesi ne internetit qe ofrohet ne ambjentet e ketyre rrjeteve te fast-food-eve.
Duke perdorur kete lloj informacioni, McDonald’s mund te krijojne komunikimin ndaj nevojave te grupeve specifike. Jane nevojat e tyre qe percaktojne tipin e produkteve dhe sherbimeve qe ofrohen, cmimeve, promocioneve si edhe vendndodhjen e restoranteve. Guida e Marketing per femijet e McDonald's * Te flasin me femijet mbi ushqimin dhe te ushqyerit eshte nje pergjegjesi qe McDonald's e merr me shume seriozitet. Guida Globale e Marketigut per Femijet perfshin zotimet e meposhtme: * Komunikimi i zgjedhjeve te ushqimeve te balancuara qe plotesojne nevojat e nutrienteve tek femijet. * Perdorimi i karaktereve te licencuar (kete vit eshte linja Forever Shrek) per te inkurajuar aktivitete dhe zgjedhje te balancuara te ushqimit, ne menyre qe e ngrena e frutave dhe perimeve te jete kenaqesi. * Promovimi i mesazheve pozitive qe mbeshtesin mireqenien e tyre- mendje, trup dhe shpirt (website interaktiv me 3 video muzikore online mbi frutat dhe perimet per femijet, qe pati rreth 5 milione klikime) * Dhenia e informacionit mbi vlerat ushqimore per ushqimin ne menyre qe prinderit dhe familjet te mundte bejne zgjedhje te mireinformuara. * Marrja e eksperteve dhe paleve te treta te mire-informuara per te ndihmuar ne drejtimin e perpjekjeve tona perfamiljet dhe femijet ne te gjithe boten.

2. Si jane reflektuar ndryshimet e shijeve dhe preferencave te konsumatorve ne strategjite konkuruese ne industrine e fast food-it?
McDonald’s lider ne industrine e fast food-it, ishte i pari qe pati ekskluzivitetin ne ofrimin e ushqimit te shpejte. Megjithese Burger King arriti shume me vone ne kete treg, nuk renditet shume larg tij dhe avantazhi i McDonald qe kishte mbi Burger King ka ardhur duke u venitur. Eshtë shumë i rëndësishëm për Burger King të ketë arritur McDonald në një mënyrë konkurruese. McDonald ka qenë gjithmonë i pari dhe Burger King ndjek hapat e tij duke u bere po aq i rendesishem në sytë e konsumatorëve.
Një nga arsyet pse Burger King ishte aq i suksesshëm përfshin shumë faktorë, por një prej tyre ishte dislokimi. Burger King ka gjetur gjithmonë shitore ku ka një përqendrim të madh të njerëzve, por jo vetem. Strategjia e tyre ishte te ishin gjithmone ballë për ballë me McDonald nëpër rrugë. McDonald mund të dalë ne treg me nje ushqim të ri, por ajo nuk mund të ketë avantazhin e vendodhjes si Burger King.
Pra ata per shkak te pozicionimit balle per balle u sherbejne ushqim te shpejte ne menyre ekskluzive konsumatoreve te perbashket. Ne shumicen e rasteve njerezit qe kanë ngrënë në McDonald's kanë provuar Burger King dhe e kunderta. Në fund të ditës nuk ka shumë ndryshim, përveç emrit të çdo ushqim. Procesi i gatimit mund të ndryshojë pak, por në përgjithësi ofrohet e njëjta gjë në të dy degët.
Burger King përqëndrohet në shijet ndaj konsumatorëve duke vendosuar rregulla te forta ne lidhje me persosmerine operative per te qene udheheqes ne lidhje me: * Cilesine e ushqimit (ushqim të freskët me cilësi të lartë) * Pastertine * Restorante me te sigurta * Shpejtesia e sherbimit * Permirsimi i metodave te pergatitjes dhe lehtesia e shperndarjes * Linja te reja te produkteve (sallata të shëndetshme, produkteve me bazë pulë të përgatitur në një mënyrë të shëndetshme)
Shijet dhe preferencat e konsumatoreve kane ndryshuar.
Si jane pasqyruar keto ndryshime ne Strategjite konkurruese te industries? McDonald’s ben ndryshime te vazhdueshme ne menu per tu pershtatur me preferencat e konsumatoreve por s’mund te themi se nuk ben te njejten gje dhe pjesa tjeter e konkurenteve ne treg. Te gjithe hartojne strategjite e tyre per te terhequr interesin e konsumatoreve. Shumë prej kompanive, përfshirë dhe vet McDonald's, perdorin te njejtat metoda per ta arritur kete duke: * Pershpejtuar hedhjen e produkteve te reja duke krijuar një seri të ofertave të reja per te terhequr tregun. * Reklamimi ne median vizive dhe ate te shkruar eshte perdorur edhe nga konkurentet e McDonald’s per te ndryshuar perceptimin e ushqimeve qe ofrojne ne masen e gjere duke krijuar nje imazh pozitiv per kompanine dhe produktet.
McDonald's duhet te mendojnë për mënyra të efektshme per te konkuruar me rivalet aktual dhe ata potenciale te cilet ofrojne produktet zevendesuese qe konsumatori i konsideron te rendesishme, prandaj McDonald’s duhet te siguroj informacion mbi konkurentet, te kuptoj shijet dhe preferencat e konsumatorit dhe te ndertoje i pari planin marketing per te ruajtur pozicionin e tij ne treg dhe per te thithur konsumatoret e tjere potencial.

3. Avantazhet dhe Disavantazhet e McDonald’s. Si e parashikoni te ardhmen? * Zgjerim dinamik tregu ne rang global * Produkte te reja * Strategji promocionesh te reja * Investime te medha ne marketing * McDonald’s dhe zinxhiret e tjere te hamburgerave, per te terhequr sa me teper kliente kane vazhduar te ulin cmimet dhe te ofrojne larmi produktesh te reja, dhe kane investuar ne dezinje te reja dyqanesh. * Lojtaret kryesore ne tregun e hamburgerave jane McDonald’s; Burger Kings; Wendy’s dhe Hardees
Klientet me te medhenj te zinxhireve te hamburgerave jane drive – through customers apo bleres pa dale nga makina (65% te shitjeve), ndaj kompanite i kane kushtuar nje rendesi te vecante, duke vendosur timer per punonjesit, duke ofruar trajnime per pergatitje me te shpejta ushqimesh, pajisje me kuzhina te vecanta apo edhe paisje elektronike qe e faturojne automatikisht bleresin.
Shitjet per bleresit pa dale nga makina pritet te rriten 3 here me teper se shitjet ne dyqan.
Nje tjeter segment i ushqimeve te shpejta, eshte ai jo hambureger. Lojtaret kryesor ketu jane Pizza Hut, KFC & Taco Bell, te gjitha ne pronesi te Tricon Global restourants, te cilat vitet e fundit jane rritur me shpejtesi me te madhe se rrjetet e hamburgerave. Kjo ne saje te trendit te konsumatoreve per te konsumar sandwich pa hamburger. Keto ushqime/sandwich jane te gatshme dhe ofrohen neper supermarket, dyqane te vogla e pika karburanti.
Nje tjeter pike e dobet e fast food eshte se konsumatoret besink te tyre, qe perbejne edhe 60% te konsumatoreve jane meshkuj, nen 30 vjec, beqar, dhe qe i perkasin klases puntore.
Konkurente te zinxhireve me ushqime te shpejta jane restorantet qe ofrojne ushqime me cilesore se ushqimet tradicionale fast food dhe qe sherbehen ne restorante me te kendshem. Por me recesionin, njerezit te dalin per te ngrene jashte me rralle se me pare.
Persa i perket zinxhireve me ushqime te shpejta, nje pike e dobet eshte se te rinjte, qe jane edhe grupmosha me e madhe frekuentuese e ketyre zinxhireve, jane lodhur me ushqimet e shpejta dhe kane filluar te mendojne me teper per shendetin. Duket se ka nje pakenaqesi me cilesine e zinxhireve te hamburgerave
McDonald’s vazhdon te jete ne krye te konkurences, por megjithate ka patur rritje me te ulet.
McDonald’s konkuroi me artikuj “New tastes menus”. Ofroi per afate te shkurtra, te caktuara, kohore menu qe kishin ne baze te tyre mishin e pules, meqe eshte nje prej asortimenteve me te suksesshem te konkurences.
Mesazhi reklamues i McDanlod’s fokusohet tel: Ushqim i shijshem dhe ushqyes; shoqeri; dhe argetim.
Kompania ka investuar shume per te reklamuar produktet e veta dhe per te permirsuar imazhin e vet ne publik.
Parade bamirese e pervitshme e Krishtlindejve dhe Shoqata bamiresise Ronald McDonald i kane siguruar kompanise nje imazh pozitiv korporates.
McDonalds ka shtuar edhe sherbimin McCafe, me asortimente te ndryshme kafeneje, dhe vitrine te bukur embelsirash, me qellim dyfishimin e shitjeve dhe ne rast se shkon per te ngrene, kafeneja te sherbehet me tabaka celiku. Edhe zones se kafenes i eshte kushtuar rendesi e vacante ne dekorimin e brendshem.
Burger king eshte me konkurues me nje linje te re sallatrash dhe oferta te perhershme me cmim te reduktuar, qe konkurenca e kishte bere gjithashtu.
Ne perpjekje per ta diferencuar emrin e vet nga pronari meparshem, Burger King doli ne treg me 10 artikuj te rinj apo te permiresuar, qe ndikuan drejtperdrejte ne rritjen e cmimeve.
Programi i trasnformimit te Burger King u shoqerua edhe me permiresim te ndjeshem te kuzhinave dhe sherbimit “konsumator pa dale nga makina”, qe paten kosto.
BK po zhvillon nje strategji marketing me te qendrueshme/afatgjate dhe po distancohet nga perqasjet e meparshme, qe kishin ne qender ndryshime mujore ne artikujt dhe ofertat e menus.

Hardee’s eshte pjeserisht franchisee, pjeserisht e zoteruar. Kjo do te thote qe strategjia marketing zbatohet vetem tek dyqanet e zoteruara dhe jo domosdoshmerisht tek ato franchise.
Kompania u perpoq te ndalte apo te zbrapste uljet e shitjeve, duke ofruar artikuj te rinj.
Wendy’s kate njejtat oferta dhe artikuj ne te gjithe dyqanet e vet. Ofron 4 lloj sallatrash cilesore. Eshte fokusuar tek reklamimi ne media dhe forcimi i sherbimit Ne Dyqan. Ka 4 menu kryesore.
Avantazhet e McDonald’s * Shtrirje globale dhe e gjere - 119 shtete me 32,000 restorante * Pershtatje me tregun – Krahas menuse tipike, ofron menu te pershtatur me kuzhinen tradicionale te krahines ku eshte prezente * Franchising – ka perfitime dhe nga dhenia e emrit ne perdorim * Invesim te madh ne marketing – Ne media vizive * Game te gjere menush dhe ofertash – ndryshon ofertat dhe menune cdo 6 jave * Ofron njesi shitjes drive-through – qe perbejne 65% te shitjeve * Investim ne teknologji (psh faturimin automatic te bleresve drive-through * Permismin e imazhit te korporates ne treg permes veprave te bamiresise * Shtimin e sherbimit McCafe, me larmi produktesh kafeneje dhe vitrine embelsirash * Nuk ka ndryshuar pronar (Ne ndryshim nga Burger King – konkurenti me i forte – qe nje pjese te mire te investimeve ia ka kushtuar shkeputjes se imazhit nga pronari meparshem) * Ka ofruar gjithmone te njejtat produkte, pa patur nevoje per investime te medha ne ndryshim kuzhine

Disavantazhet * Tregtimin eksluzive te menuve me hamburger * Grupi konsumatoreve te besueshem (65% te shitjeve) jane te rinj, beqar, nen 30 vjec dhe qe i perkasin klases punetore, te cilet jane duke u distancuar nga hamburgerat per t’iu drejtuar ushqimeve me te shendetshme. * Pakenaqesi ne lidhje me cilesine * Mungesa/ larmia e ulet e ushqimeve me te shendetshme

Si do te jete e ardhmja?
Edhe pse shitjet e McDonald’s kane rene pas vitit 2000, ai vazhdon te qendroje ne krye te segmentit te tregut ku operon, por ndryshimi i sjelles se konsumatorit, drejt ushqimeve me te shendetshme, ndergjegjesimi per shendetin, do te beje qe tregu i tij i konsumatoreve te ndahet me lojtare te rinj qe po hyne ne treg, si restorantet e shpejta – ku konsumatori vazhdon ta marre me shpejtesi ushqimin e tij, por ne nje cilesi me te mire. Gjithsesi, tiparet e konsumatorit tipik nuk do te ndryshojne.

4. A duhet te zhvilloje Mc Donalds nje strategji te vecante per segmentin e perdoruesve te fuqishem te industrise se fast-food-it?
Mendojme se trajtimi aktual eshte i mjaftueshem edhe per perdoruesit e fuqishem te fast-food, per sa kohe qe ata gjithashtu do te perfitojne nga strategji te tjera qe jane aktualisht te implementuara sic jane promocionet dhe ofertat.
Jane besnikerite e tyre qe i lidhin me ato te McDonalds, dhe per sa kohe qe cilesia eshte aty, cmimi eshte ai i duhuri, perdoruesi i fuqishem nuk do te ndryshoje ne menyre drastike tek te tjeret.
Gjithsesi, menaxhimi duhet te monitoroje nga afer cmimet dhe produktet e konkurenteve, ne menyre qe te jete i afte te pershtase gjithcka qe ofrohet.
Ne te njejten kohe, duke pare nje renie te konsiderueshme te perqindjes ne bebet e porsalindura, sidomos ne vendet e zhvilluara, McDonald`s duhet te rishikoje disa nga strategjite e tij aktuale per rritjen e ardhshme.
Dhe me nje modernizim te shpejte teknologjik, ata duhet te marrin ne konsiderate dhe te shkojne “online”, duke perdorur sherbimin e pagesave elektronike dhe teknologjine e porositjes me ane te celularit. Te gjitha keto do te krijonin vlere per rritje dhe do siguronin plane afatgjata.
Disa strategji, mund te implementohen gjithashtu per te joshur perkrahesit e ushqimit te shendetshem, qe te mbajne interesin e tyre ne McDonalds. Disa produkte kerkojne riberje. Si psh: ulja e sasise se kriperave, mish zgare kundrejt atij te skuqur, perdorim me te vogel te yndyrnave, dhe perdorimi i me shume zarzavateve. Por me gjithe keto ndryshime, ata duhet te mbajne recetat origjinale dhe menyren tradicionale te te pregatiturit te ushqimit, ne menyre qe te mos humbin afeksionin e konsumatorit kundrejt tyre.
Krijimi i nje ambienti sa me argetues, si psh. albume muzikore, futja e nje ekrani te madh TV, apo mjete te tjera interaktive, I cili mund te zhvillonte me tej biznesin, duke afruar konsumatoret me interesat e tyre dhe do krijonte nje ambient ku ushqimi dhe argetimi kombinohen ne menyre perfekte.

5. Cfare duhet të bëj Jack Greenberg për të rritur shitjet, fitimet dhe pjesen e tregut në McDonalds?
1. Forcimi i Brand të sigurojë një produkt Top Quality
Kjo do të ndihmojë McDonald's të udhëheq tregun duke gjeneruar kërkesa dhe shitje më të larta. Kjo mund te arrihet kur produktet shkojne në përmirësim në përgjigje të kërkesës që ka. Për shembull, një shije e përmirësuar e Cheese burger të dyfishtë dhe një prerje e re e gjatë e (french) të skuqura të saj. Këto janë produktet bazë në të cilat kanë rritje të madhe në afat të shitjeve të rritjes pasi kalon nëpërmjet përmirësimit të tilla. Në mënyrë që të rriten shitjet, fitimet, dhe pjesa e tregut, McDonalds i nevojitet të identifikojë potencial mundësi për afat të gjatë, duke hipur në përvojën e tregut të saj dhe core-competencies. 2. Konvergjenca Produkti
McDonald's duhet rampat përmes konvergjencës së produkteve nga kombinimi i hamburgerëve dhe produkteve jo-hamburger që përmbajnë mundësitë më të mira të tregut. McDonald's mund të ndërtojë tregun e konsumatorëve duke ofruar një shumllojshmëri të madhe të mallrave për konsumatorët ekzistues.
3. Matja e efektivitetit të saj Marketing
McDonald's nuk mund të jetë i vetëkënaqur me pozitën aktuale të tij në treg. Ai duhet që me produktet e saj të tregut në mënyrë efektive të krijojnë një imazh pozitiv të planit të marketingut të saj. Promovimet dhe zbritjet duhet të hyjnë në treg në kohën e duhur për Maksimizuar kthimet. 4. Zhvillimi i produktit të ri bazuar në nevojat e konsumatorëve
Produkti nevojitet te jetë i dëshiruar dhe duhet të jetë vendosur në çmimin e saktë. Produkti duhet të ketë ciklin e jetës së tij dhe të kërkojë rishikimin / përmirësimi si dhe-kur është e nevojshme. Kjo do të rrise bazën e klientëve të McDonald's dhe të gjenerojë fitime. 5. Veshtrimi drejt konsumatorit
Kompania duhet të jetw e drejtuar nga konsumatori. Kjo do të ndihmojë kompaninë të rregullojë imazhin e saj dhe produktet sipas perspektivës dhe kërkesës. 6. Teknologjia e te rejave me te fundit marketing
Kohet e fundit, shumë prej teknikave të reja të shpikura janë më efektive dhe më të lira. Kompanisë i nevojitetet të shfrytëzojë plotesist këtë avancim në teknologji të rrisë biznesin e saj dhe tregun, ndërsa në të njëjtën kohë duke vendosur sa më pak kosto. Për shembull, duke shkuar "online". Aktivitetet online marketing luajnë rol gjithnjë e më të shquar në ndërtimin e brands dhe duke shitur produkte dhe shërbime. McDonald's mund të përdor internetin si një kanal të fuqishme burim informacioni,shton arritjet gjeografike të tyre për të informuar konsumatorët dhe promovuar biznesin e tyre dhe të produkteve të gjithë botën. Nga Krijimi i shumë faqeve të internetit, McDonald's mund të listojë produktet dhe shërbimet e tyre, historinë, filozofia e saj të biznesit, mundësi punësimi dhe informacione te tjera me interes për vizitorët. McDonald's mund të dërgojë shpallje, kuponat, mostrat dhe informacion konsumatorëve që kanë kërkuar ose kanë dhënë kompanisë leje për të dërguar nëpërmjet internetit. McDonald's tani mund mbledhë informacion në lidhje me blerjet e konsumatorit individuale, preferencat, demografinë dhe rentabilitetin. 7. Zgjedhja e opsionit të komunikimit që përforcon dhe plotësojnë njëri-tjetrin
McDonald's mund të selektoj televizionet punëdhënës, radio, reklamat e shtypura, marrëdhëniet me publikun dhe ngjarjet, marrëdhëniet me publikun dhe komunikimi faqeve të internetit, në mënyrë që secili të kontribuojë në mënyrën e tij më të mirë duke përmirësuar efektivitetin e të tjerëve. Çdo komunikim duhet të japë një imazh të qëndrueshme markë te konsumatorëve në cdo kontakt brand. 8. Marrëdhëniet me njerëzit e saj dhe konsumatorët
McDonald's i nevojitet te zhvillojë thellë dhe të marrëdhënie të qëndrueshme me njerëzit dhe organizata që drejtpërdrejt ose tërthorazi ndikojnë në suksesin e kompanisë. Katër çelësat përbërëse nga marketingu i marrëdhënieve që McDonald's i nevojitet të zhvillojë janë klientët, të punësuarit, Marketing Partnerë (furnizuesit) dhe anëtarë të komunitetit Financiare (Aksionerët, investitorët dhe analistët). McDonald's duhet gjithashtu të ketë program.Kjo është një nga mjetet më të rëndësishme për të krijuar besnikëri midis saj dhe konsumatorëve ekzistues. Duke tërhequr një klient të ri mund të kushtojë pesë herë më shumë duke bere një punë mjaft e mirë do të mbajë dhe ekzistuesit. Marketing duhet me shkathtësi të conduct jo vetëm menaxhimin e marrëdhënieve me konsumatorin (CRM) por dhe menaxhimin e marrëdhënieve me partnerët (PRM). Kompania është në varësi të partneringarrangements e tyre me furnizuesit dhe shpërndarësit kryesorë, duke menduar që këto ndërmjetësa jo si klient por, si një partner duke shpërndarë vlera te klientët finalë e kështu të gjithë përfitojnë.

9. Kontrolli i kostove
Çdo dollarë i kostos e ruajtur është i barabartë me cdo dollarë të fitimit të krijuar. Kontrolli i kostos është shumë i rëndësishëm për të siguruar një çmimi të saktë të produkteve të saj. Çdo produkt me një çmim të saktë është shitje apotential e kompanisë. McDonald's mund të shqyrtojë nënkontraktimin apo dhënien subprocess i cili ka ulje të ndjeshme në duke e mbajtur core processor. 10. Strategjitë e shitjeve të fuqishme
Strategjitë e shitjeve të mira mund të krijojnë avantazhe konkurruese McDonald's. Kompania duhet të planifiokojë veprimtaritë e shitjeve të saj sipas një situate të caktuar, p.sh. 24 orë operacion për njësi të caktuara, metodat e arritjes së klientëve të tij (Konsumatorëve dhe franchisee), përshkruajë konkurruese differencesand indentify burimet në dispozicion. Advantage që këto janë gjithashtu të forta të injorohen. 11. Manaxhimi dhe Design i Zinxhirit efektiv të Furnizimit
Në një garë për të ulur poshtë koston duke ruajtur Top Quality, një furnizim efektiv Chain Management Designand mund krijojë një përparësi konkurruese duke "bërë të mundur për të marrë produktet të para për të arritur thefranchisee të besueshme dhe më e lirë të shpejtë. Kjo do të sigurohet janë shkëputje zero e operacioneve të tregut dhe kthimi maksimal 12. Blerja(përvetësim) në çdo vend
McDonald's i nevojitet të kap një përqindje më të lartë të sistemeve me vlerë të ofrimit të zinxhirit të furnizimit,e.g angazhon furnizuesin e besueshëm, furnizues i cili mund të mbështet JIT afrimi për të shmangur inventarët duke ndikuar në cash flow e kompanisë. Nëse këto dështojnë, McDonald's duhet të konsiderojë lëvizjen përmes blerjes vertikale, duke imituar KFC të kontrollojë seriozisht dhe furnizimin e materialeve itsraë. Çfarëdo artikuj që janë prodhim lokal do të kushtojë më pak dhe duke marrë këta furnizues do të jetë një integrim i mirë i nevojave të kompanisë. 13. Zhvillimi i manaxhimit
McDonald's duhet të menaxhojë të gjitha pikat e mundshme-dyqan kontakt Layouts, harton pakete, productfunctions, trajnim të punonjësve, dhe metodat e logjistikës. Për të krijuar marketing të fortë, marketeret e McDonald's duhet të mendojnë për ekzekutivet në Departamentet e të tjera, dhe executivet në departamente të tjera duhet të mendojnë si marketeret. Çdo punonjës ka impaktin e konsumatorit dhe duhet të shoh konsumatorin si burim i të kompanisë. Duke theksuar punën e përbashkët të departamenteve për të menaxhuar proceset kryesore të biznesit, të tilla si realizim i një produkti të ri, blerjen e konsumatorëve, mbajtjen dhe plotësimin rendit. McDonald's gjithashtu trajnon punonjësit e tyre në shitjet. 14. Mendon për rivalin e tij në Industri
McDonald's duhet të mendojë në mënyrë efektive për të konkurruar me rivalin aktual dhe potencial duke ofruar e zevendësuar një klient mund të konsiderojnë. Konsumatori ka zgjedhur për ofruesit të tjera të ushqimit të shpejtë përveç McDonald's ec Burger King,, Wendy's Pizza Hut, KFC, etj. McDonald's i nevojitet të ketë informacion konkurrent dhe të kuptojë faktorët e suksesit konkurrent para se ata mund të sigurojë më mirë strategjinë e planit të marketingut për të konkurruar me konkurrentët. 15. Imazhi Publik
McDonald's ka konsideruar me kujdes rolin e tij në kontekstin social-sidomos në sëmundjet e obezivitetit dhe shëndetit. McDonald's mund të zgjerojë "konceptin marketingut shoqëror" e tyre në obezivitet dhe healthconscious tregjet e synuara dhe shpërndajnë kënaqësi e dëshiruara më efektive dhe efikase se konkurentët në një mënyrë që ruan ose rrit mirëqenien aftgjatë të konsumatorit dhe shoqërisë. McDonald's po përpiqet për një "Përgjegjës Shoqërore Furnizim System" nga Peshkimi i shëndetshëm te paketimi redesigned. Kjo është një strategji e rëndësishme për të rritur imazhin publik McDonald's dhe për të konkurruar në industrinë e ushqimit të shpejtë.…...

Similar Documents

Premium Essay

Marketing Report on Mcdonalds

...Letter of transmittal December 09, 2009. Suntu kumar Ghosh Course Instructor MKT 301 (Marketing Management) BRAC Business School BRAC University, Bangladesh Subject: Submission of the Project Work on the Marketing Plan of McDonalds Dear Sir, With due respect, we want to state that, it was a great pleasure and honor for us to submit our project report of MKT 301 in the context of Marketing Plan of McDonalds in Bangladesh. Basically in this report we have tried to develop different Marketing strategies, like- product strategy, pricing strategy, distribution strategy and promotional strategy. We are very much glad that you have given us the opportunity to prepare this assignment and hope that this project work will meet the standards of judgment. But there may be some mistakes due to various limitations. Therefore, we beg your kind consideration in this regard. Any kind of suggestion and clarification will be accepted cordially. Your kind advice will encourage us to perform better Project work in future. Yours sincerely, Sifat Afrin (07204009) Tamanna Lutfa (07204012) Sadia Afrose (07204033) Md. Khaleduzzaman Sowrav (07204005) EXECUTIVE SUMMERY To make the customers satisfied and maintain the long lasting relationship with the customers are the main things to exist in the business world successfully but to make customers satisfied is the most difficult thing for a company because almost everyday......

Words: 7848 - Pages: 32

Premium Essay

Mcdonalds Marketing Presentation

...McDonalds and Obesity Identification of Main Problem In the United States and all over the world, government officials and health advocates have been cracking down on various marketers in hopes to slow down the growing number of obese people in the world. Marketers are being blamed for the 1 billion overweight adults and close to 155 million children. They claim that popular chain restaurants, such as McDonalds use celebrities and popular cartoon characters in their advertisements to influence young children into eating high – calorie, unhealthy foods. Analysis of Facts (Internal Environment) Strong brand name, large market share, and strong global presence are only a few of McDonalds known strengths, but it also has its weaknesses like every other company in the world. McDonalds has portrays an unhealthy food image, and uses advertising techniques that target children. McDonalds is one of the first and most popular fast food chains in the industry. Since its opening in 1940, McDonalds has turned into an international craze, having 31,000 restaurants in 120 countries and is continually increasing its exposure into new markets. With their 31,000 locations in 120 countries, McDonald's has a large chunk of the fast food market; it serves 47 million customers each day, and employs 1.5 million people. McDonald's operates its own restaurants and franchises its brand to local businesspeople and is well-established in Europe, Asia/Pacific Islands, the Middle East,......

Words: 444 - Pages: 2

Premium Essay

Mcdonalds in Malaysia Marketing Analysis

...McDonalds in malaysia Executive Summary The first section of this case study will introduce the background of McDonalds in Malaysia, the mission and vision of McDonalds and also the opportunity and threats of McDonalds. After the brief introduction is the external environmental analysis of McDonalds. The next section analyses the fast food industry through Porter's five forces model as well as the competitor analysis that consist of Burger King and KFC. Subsequently, market analysis is conducted to indentify the market trend and also the market size and growth. Next is the analysis of the buyer analysis. The analysis is being analyzed base on the psychological factors, personal and social factors. Then followed on are the internal analysis and core competencies. This analysis is to analyzed McDonald's strengths and also its weaknesses The next segment will discuss the market segmentation, targeting and positioning of McDonalds in Malaysia market. The marketing program of McDonalds will then be evaluated as well as its financial performance. Lastly, the issues and problems are brought up and recommendations are given to improve the situation. 1.0 Company Overview McDonalds was founded by two brothers, Richard and Maurice McDonald in 1937 in California. This largest global fast food chained arrived in Malaysia 43 years later in December 1980. McDonald Corp. gave their license to Golden Arches Sdn Bhd to open McDonald's Restaurant in Malaysia. After twenty six years......

Words: 5729 - Pages: 23

Premium Essay

New or Mcdonalds Marketing Planing

...Ghosh Asst. Professor & Coordinator, BBA Program. Submitted By: Moinul Haque ID: 11304045 Sharmin Sultana ID: 11304084 Ishita Hossain Keya ID: 11304055 McDonald’s Marketing Plan Table of Content | Contents | Page No. | I | Title Page | 1 | II | Executive Summery | 3 | III | Introduction | 3 | IV | Company’s Overview | 4 | V | Mission & Values | 5 | VI | Objectives | 6 | VII | SWOT Analysis | 6 | VIII | Product Profile | 9 | IX | Product Mix | 13 | X | Product Positioning | 14 | XI | Pricing Strategy | 14 | XII | Distribution Strategy | 15 | XIII | Promotional Mix | 15 | XIV | Budget | 17 | XV | Conclusion | 18 | XVI | Sources | 19 | EXECUTIVE SUMMARY McDonald’s have continued to build on their success as a trusted global consumer brand and grow their business by creating outstanding restaurant experiences for their customers. McDonald’s is the leading global foodservice retailer which has 34,000 local restaurants in 119 countries. McDonald’s goal is becoming customer’s favorite way and place to eat and drink by serving core favorites. In this our report we try to show that how McDonald’s aims to continually build its brand by listening to its customers. It also identifies the various stages in the marketing process like- we will discuss about SWOT analysis, products profile, products mix, product positioning, pricing strategy, distribution strategy etc. Then, in this report we will be showed......

Words: 3305 - Pages: 14

Free Essay

Mediul de Marketing Al S.C. Black Sea Suppliers S.R.L.

...UNIVERSITARE DE PERFECŢIONARE SPECIALIZAREA BUSINESS MANAGEMENT MEDIUL DE MARKETING AL S.C. BLACK SEA SUPPLIERS S.R.L. LUCRARE DE DIZERTAŢIE COORDONATOR Conf.univ.dr.Asandei Mihaela ABSOLVENT 2007 CUPRINS Introducere _________________________________________________5 Capitolul 1: Mediul de marketing, element esenţial în activitatea firmei ______________________________________________________6 1.1.Conceptul de mediu de marketing ___________________________6 1.2.Mediul extern al firmei ___________________________________10 1.2.1.Micromediul firmei __________________________________11 1.2.2.Macromediul firmei _________________________________21 1.3.Mediul intern al firmei ___________________________________29 1.3.1.Conţinutul şi structura mediului intern ___________________29 1.3.2.Potenţialul întreprinderii ______________________________32 Capitolul 2: Prezentarea S.C. BLACK SEA SUPPLIERS S.R.L. ____34 2.1.Obiectul de activitate şi scurt istoric _________________________34 2.2.Structura organizatorică __________________________________36 2.3.Prezentarea gamei de produse _____________________________41 2.4.Analiza principalilor indicatori economici ____________________46 Capitolul 3: Metode de analiză a mediului de marketing a S.C. BLACK SEA SUPPLIERS......

Words: 16522 - Pages: 67

Free Essay

Analiza Mediului de Marketing Al Metro Ag

...prin colaborarea cu sistemele bancare locale. O altă divizie, la fel de importantă, cea a sistemului informaţional, constă în monitorizarea tuturor activităţilor ( logistică, transport, control şi resurse umane) cu ajutorul programelor software. Această activitate reprezintă „ sistemul nervos” al întregului concern şi este administrată de către MGI METRO Group Information Tehnology GmbH. Anul 1996 reprezintă o etapă importantă în expansiunea estică a concernului, prin pătrunderea pe piaţa României, piaţă ce prezenta un mediu incert, specific tranziţiei la economia de piaţă. Succesul acestui tip de comerţ promovat s-a regăsit, la început, prin lipsa unei concurenţe la nivel de ramură, dar şi prin noutatea sistemului. Toate acestea au condus la fidelizarea clienţilor, ocupând ulterior poziţia de leader pe piaţă, în ciuda apariţiei diferitelor firme ce promovau tipuri de comerţ cu amănuntul sau ridicata asemănătoare. La sfârşitul anului 2004 numărul filialelor a atins cifra 20, ce vor completa, din punct de vedere geografic, poziţionarea teritorială a activităţilor. Din punct de vedere al cifrei de afaceri şi profitului, magazinele din România reprezintă punctul forte al concernului în zona estică a continentului, fapt ce îi conferă o poziţie importantă în cadrul celor mai profitabile unităţi strategice. Politica de diversificare internă şi externă permanentă i-a conferit concernului, la sfârşitul anului 2004, o poziţie de leader pe piaţa autohtonă, dar şi......

Words: 11369 - Pages: 46

Free Essay

Marketing - Mcdonalds Mcfalafel Segmentation and Targeting

...on income. As a global renowned fast food company, McDonald’s has seen an opportunity in introducing McFalafel to the Egyptian market. Many reasons encouraged McDonald’s to seize this opportunity such as: ▪ Falafel is the first popular meal in Egypt. ▪ There was a growing concern about the mad-cow disease especially during the years 2000 – 2006 and people were searching for alternatives other than meat. ▪ Being part of people’s daily life and getting closer to their local needs bring strength to McDonald’s situation in the Egyptian market. Targeting: Target market consists of a set of buyers who share common needs or characteristics that the company decides to serve. Micromarketing is the practice of tailoring products and marketing programs to suit the tastes of specific individuals and locations. In our case McFalafel targets the Egyptian local market of low class people. However, due to few factors, the targeting process of McFalafel did not meet success in Egypt. These factors include: ▪ McDonald’s is generally reputed as a place for middle to upper class. This is why lower class people, who are the most consumers of Falafel, refrain from entering McDonald’s. ▪ The relatively high price. Although all social classes eat Falafel, it is most consumed by low class people who cannot afford LE 4 per sandwich whereas they can get it outside with less than LE 1. ▪ The general brand image of McDonald’s is beef and chicken. It would be difficult to change......

Words: 677 - Pages: 3

Premium Essay

Marketing Strategy for Mcdonald

...Chinese population on fast food market. Subsequently, it analyses fast food consumption trend with several statistics provided, forecasts consumption propensities, and accesses Chinese and Australian fast food markets for the next five-year period. Additionally, marketing strategies for Chinese market to adapt market alternation are formulated to alleviate investment risk and develop permanent trademark in China for the next 5-year period from 2011 to 2016. Finally, using this information as a foundation, the report concludes by summarizing and re-emphasizing the main points of all sections in the report. TABLE OF CONTENTS ABTRACT 2 TABLE OF CONTENTS 3 TABLE OF FIGURES 4 1.0 INTRODUCTION 5 2.0 ANALYSIS OF FAST FOOD MARKET FAVOURABLE AND CHALLENGING FACTORS IN CHINA 5 2.1 Favourable factors 6 2.1.1 Population 6 2.1.2 Chinese strong economy 6 2.2 Challenging factors 7 3.0 AN ANALYSIS OF FAST FOOD CONSUMPTION PROPENSITIES AND FORECAST IN CHINA AND AUSTRALIA 8 3.1 China 8 3.1.1 Market volume 9 Source: Fast food in China 2012 10 3.1.2 Market volume forecast 10 3.2 Australia 11 3.2.1 Market volume 12 3.2.2 Market value forecast 13 3.3 markets assessment 14 4.0 MARKETING STRATEGIES TO ADOPT CONSUMTION PROPENSITIES 14 5.0 CONCLUSION 15 BIBLIOGRAPHY 16 TABLE OF FIGURES Figure 1: China fast food market volume: million transactions, 2007–11(e) 9 Figure 2: China fast food market volume forecast: million transactions,......

Words: 2845 - Pages: 12

Premium Essay

Marketing Mix Mcdonalds

...The Marketing Mix Successful marketing depends upon addressing a number of key issues. These include: what a company is going to produce; how much it is going to charge; how it is going to deliver its products or services to the consumer; and how it is going to tell its customers about its products and services. Traditionally, these considerations were known as the 4Ps – Product, Price, Place and Promotion. As marketing became a more sophisticated discipline, a fifth ‘P’ was added – People. And recently, two further ‘P’s were added, mainly for service industries – Process and Physical Evidence. These considerations are now known as the 7Ps of marketing and referred to as the marketing mix. The marketing mix refers to the set of actions, or tactics, that a company uses to promote its brand or product in the market. All the elements of the marketing mix influence each other. They make up the business plan for a company and handled right, can give it great success. But handled wrong and the business could take years to recover. The marketing mix needs a lot of understanding, market research and consultation with several people, from users to trade to manufacturing and several others. Let’s study about the 7 Ps in detail. Product There is no point in developing a product or service that no one wants to buy, yet many businesses decide what to offer first, and then hope to find a market for it afterwards. In contrast, the successful company will find out what customers need......

Words: 2434 - Pages: 10

Premium Essay

Mcdonalds Marketing Research

...MKT 330 Term Paper Background info: McDonald’s is one of the world’s largest hamburger fast food restaurants, serving about 68 million customers daily across 35,000 outlets worldwide. The company began in 1940 by brothers Richard and Maurice McDonald. Within a few years of beginning their soon to be worldly renowned fast food chain, the brothers were joined by Ray Kroc as a franchise agent in 1955 and oversaw its worldwide growth. Now McDonalds is well known throughout the world with their famous “M” logo, or “Golden Arches”. In 2012, McDonald's Corporation had annual revenues of $27.5 billion, and profits of $5.5 billion. In 2013, the corporation had annual revenues of $28.1 billion and more profits compared to the year before. As we can see, their revenue and profits increase by the year and they become more known around the world. McDonald’s competitors consist of Burger King, In-N-Out Burger, and 5 Guys. Although McDonald’s is very well known worldwide, makes billions of dollars, and makes it hard for their competitors, their customer satisfaction isn’t complementary to their success. Secondary Data: Customer satisfaction is very important in order for businesses to succeed. In the past year, McDonald’s has lacked the ability to provide efficient and successful service. According to vice president of business research for McDonald’s USA, Steve Levigne, “…service is broken.” (Jargon). Mr.......

Words: 916 - Pages: 4

Premium Essay

Mcdonalds

...Do you think McDonald's successfully followed the marketing process to establish its brand? Provide practical examples to motive your answer. What is a market process? 1. Locating and defining issues or problems. * Nature and boundaries of the situation. * Questions relating to the market strategy or implementation. * Defining issues or problems by taking account the purpose of study. * Relevant background information. * What information is needed? * How the information will be used in decision making. Issues and problems at McDonalds 5 May 2015 in CNBC News McDonalds can’t shake its image, McDonald has a problem of fast food (all that’s good is bad) Alan Siegel CEO of brands says the fast food behemoth has been reactive instead of proactive Mc Donald admits that tackling issues it faces is not moving faster turnaround time. McDonald changed Big Mac to McLean. 2. Statement of research objections * Creating a research plan in solving issues and problems identified * Framework or blueprint for conducting market research project * Details and procedures necessary for obtaining the required information * Purpose to design a study that will test the hypotheses of interest * Answer to possible questions to the research * Provide needed information for decision making As mentioned above McDonald is tackling the issues. 3. Designing......

Words: 1558 - Pages: 7

Premium Essay

Mcdonalds International Marketing Approach

...Standardisation vs. adaptation international marketing approach with regards to McDonald’s operations in India Introduction The central purpose of the study is to determine the best international marketing strategy for McDonalds in India and shedding light on these strategies- Standardisation or Adaptation. Background McDonald's™ is a pioneer in the foodservice industry with over 32,000 restaurants in about 130 countries. The brand is handled and overseen by two following business organisations in India: * Connaught Plaza Restaurants Private Limited, headed by Mr. Vikram Bakshi, JV Partner and Managing Director, East and North India * Hardcastle Restaurants Private Limited, headed by Ms. Smita Jatia, Managing Director (MD), West and South India McDonalds believes in Q-Quality, S-Service, C-Cleanliness and V-Value. This motto is their driving force in the Indian marketplace. For McDonalds, India was the first country wherein no-beef or pork products were served. McDonalds in India catered to wants and needs of the people, with different menus as well as food processing plants for vegetarian and non-vegetarian customers. Currently, in India there are 300 McDonalds. Discussion Standardisation approach is quite different from the adaptation international marketing approach. When the needs and wants of the target market are same, standardization strategy comes into the picture. On the other hand, if the wants and needs of the target audience are different, and......

Words: 595 - Pages: 3

Free Essay

Mediul de Marketing Al Firmei Bucuria

...a devenit demult, de rând cu vinurile moldoveneşti, un simbol specific al Moldovei. Şi astăzi, când de pe conveierele SA „Bucuria” sunt obţinute în mediu 37 tone de produse de cofetărie, este greu de crezut că istoria „legendei dulci” a ţării noastre a început în depărtatul an 1946 cu asocierea câtorva manufacturi mici. 1946: naşterea legendei Anume acest an dificil, primul de după război, reprezintă, conform documentelor, data oficială a „naşterii” Fabricii de cofetărie Nr. 1 din Chişinău, în baza căreia a apărut ulterior cea mai „gustoasă” întreprindere a ţării noastre – SA „Bucuria”. Ne cătând la faptul că toate tipurile de mase de ciocolată-praline erau în acea perioadă de după război importate de către fabrică, iar în producere predomina, ca şi înainte, munca manuală, perioada în cauză poate fi cu certitudine numită prima victorie a cofetarilor moldoveni, primul stâlp important în „istoria dulce” a „Bucuriei” şi prima etapă de dezvoltare.  1955: creştem în forţă Despre amploarea, avântul şi entuziasmul celor care au stat la originea creării „poveştii dulci” ne vorbesc faptele! Din momentul fondării, fabrica reprezintă un şantier de construcţie progresist. În 1952 a fost dată în exploatare secţia de biscuiţi cu capacitatea de 14 tone de producţie pe zi. Ulterior indicele dat a crescut până la 33 de tone pe zi. Rezultatele atât de înalte au fost posibil de obţinut cu un regim de lucru al unităţilor de producere indicate în trei schimburi. În 1955, după......

Words: 2623 - Pages: 11

Free Essay

Marketing Reflect Paper on Mcdonald Industry

...McDonald's Marketing Strategy McDonald’s is the world’s largest fast-food restaurant chain. It has more than 30,000 restaurants in over 100 countries. Over one billion more customers were served in 2007 than in 2006. Although net income was down by $1.1 billion in 2007, McDonald’s sales were up 6.8%, and revenue was a record high of $23 billion. “The unique business relationship among the company, its franchisees and suppliers (collectively referred to as the System) has been key to McDonald’s success over the years. The business model enables McDonald’s to play an integral role in the communities we serve and consistently deliver relevant restaurant experiences to customers.” (McDonald's, 2008, 25). McDonald’s overall strategic plan is called Plan to Win. Their focus is not so much on being the biggest fast-food restaurant chain, rather it is more focused on being the best fast-food restaurant chain. McDonald’s “strategic alignment behind this plan has created better McDonald’s experiences through the execution of multiple initiatives surrounding the five factors of exceptional customer experiences – people, products, place, price and promotion” (McDonald's, 2008, 25). McDonald’s also incorporates geographical strategic plans. In the U.S., McDonald’s strategic plan continues to focus on breakfast, chicken, beverages and convenience. These are the core areas in the United States. McDonald’s has launched the Southern Style Chicken Biscuit for breakfast and the Southern Style...

Words: 395 - Pages: 2

Premium Essay

Mcdonalds Marketing Plan

...McDonalds marketing plan University of Victoria 07/13/2012 Daniel Carter [pic] Table of contents Page 0 = Cover page.  Page 1 = table of contents.  Page 2 = executive summary. Page 3 = Introduction & Background  Pages 4-6 = Competition analysis. Page 7 = References.  Pages 8 = Appendix. Executive Summary McDonald’s brand is one of the best worldwide. The McDonald’s Corporation is a “Centralized, International company”, they compete in the fast food industry supplying hamburgers, French fries and other consumable items using standardization, heavy expansion and branding as the driving force. Today McDonald’s operates over 30,000 restaurants worldwide in over 121 countries. McDonald’s marketed an intense, rapid expansion into foreign countries through three primary methods, franchising, joint ventures, and company owned restaurants. With most of the international restaurants coming from franchising agreements, McDonald’s management relied on this franchising method to aid in the acceptance of a new style of eating into unfamiliar markets. With minimal risk and maximum gains, franchising continues to add heavily to McDonald’s international success. With a centralized, international structure, McDonald’s keeps a close hold on operations, cost and quality. With an ethnocentric management strategy, McDonald’s relies...

Words: 2285 - Pages: 10